Ga naar de inhoud
Sardine puttanesca
Elena Heatherwick

Sardine puttanesca

Door Julius Roberts

De Engelse Julius Roberts is behalve chef-kok ook boer, op zijn boerderij in Dorset. Hij publiceerde met The Farm Table een kookboek waarin hij zijn passie voor duurzaamheid, dierenwelzijn, tuinieren en de seizoenen combineert. Naast verhalen over zijn leven op de boerderij, staan er honderd gerechten in het boek, gebundeld per jaargetijde.

Over zijn recept voor sardine puttanesca vertelt Julius Robert het volgende: “Puttanesca is mijn ultieme voorraadkast-gerecht. Alles komt uit blik of pot en het is een van mijn favorieten aller tijden: een perfect huwelijk tussen vettigheid, zuurheid en zoutheid die samen zorgen voor een ware smaakexplosie dankzij de chilivlokken, knoflook en een diepe ondertoon van ansjovis. De ingeblikte sardines vormen een bonus, waardoor het een echt hartige maaltijd wordt die je in no time in elkaar draait zonder dat je ervoor de deur uit hoeft. Dit simpele gerecht is zo rijk van smaak dat aan het eind je borden schoongelikt en de pan volledig leeg geschraapt weer naar het aanrecht gaan.”

 

Uit: The Farm Table, Julius Roberts, Fontaine Uitgevers, september 2023