Ga naar de inhoud

Scampi in whiskey met geroosterde tomaat

Scampi in whiskey met geroosterde tomaat
© Fotografie: Bram Debaenst / Foodstyling: Els Sirejacob

Foodblogger Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, lijkt wel een jonge Oost-Vlaamse versie van Jamie Oliver. The Messy Chef maakt aantrekkelijke, eenvoudige no-nonsense gerechten. Cosy food, vaak met een creatieve draai, zoals deze scampi’s.

Uit: The Messy Chef, Jelle Beeckman, Borgerhoff&Lamberigts.

Ingrediënten

2 personen
  • scampi's
    20 20
  • toma(a)t(en)
    2 2
  • ui(en)
    1 1
  • look
    2 2 teentje(s)
  • gember (1 cm)
    1 1 cm
  • gerookt paprikapoeder
    1 1 theelepel(s)
  • kaneelstok(ken) (of evenveel theelepels kaneelpoeder)
    1 1
  • kruidnagel(s)
    2 2
  • paprikapoeder
    2 2 theelepel(s)
  • bruine suiker
    1 1 eetlepel(s)
  • tomatenpuree
    2 2 eetlepel(s)
  • whiskey
    1 1 scheutje(s)
  • limoensap
    1 1 eetlepel(s)
  • kippenbouillon
    150 150 ml
  • room
    100 100 ml
  • lente-ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten kopiëren

Advertentie Banner Kaas uit Zwitserland

Bereiding

Stap 1

Pel de scampi's en bak ze in een diepe pan. Halveer de tomaat en leg ze op de zaadkant in dezelfde pan. Haal beide uit de pan en voeg een beetje olijfolie toe voor de saus.

Stap 2

Snij de ui fijn, pers de look en rasp de gember. Fruit alles aan in de pan en voeg de kruiden en de suiker toe. Doe de tomatenpuree erbij en roer zeker 1 minuut. Blus de pan met de whiskey en laat de alcohol uitkoken.

Stap 3

Doe het limoensap en de bouillon erbij en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de room toe en laat de saus indikken. Kruid de saus af met peper en zout.

Stap 4

Voeg de scampi's en tomaten weer toe aan de saus en werk de saus af met fijngesneden lente-ui.

Recept door