Ga naar de inhoud

Tex mex ovenschotel

Tex mex ovenschotel
© Kathleen Brenders

Deze tex mex ovenschotel is een kruidige variatie op de shepherd’s pie. Een perfecte maaltijd voor op een koude avond.

Ingrediënten

4 personen
  • rode ui, gesnipperd
    1 1 stuk(s)
  • grote wortel, in kleine blokjes
    1 1 stuk(s)
  • rundergehakt
    600 600 g
  • tex mex kruiden
    2 2 koffielepel(s)
  • tomatenpassata
    700 700 ml
  • runderbouillon
    300 300 ml
  • witte bonen (blik)
    400 400 g
  • aardappelen voor puree
    800 800 g
  • melk
    200 200 ml
  • olijfolie
    1 1 scheutje(s)
  • boter (gesmolten)
    25 25 g
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • peterselie (gesnipperd)
    2 2 eetlepel(s)

Ingrediënten kopiëren

Advertentie Banner Kaas uit Zwitserland

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Stap 2

Kook de aardappelen gaar, giet ze goed af en maak er puree van met de melk. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat. Houd de puree apart.

Stap 3

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de wortel in aan met een snuifje zout, op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en gaar. Kruid het gehakt met de tex mex kruiden en laat deze even mee bakken.

Stap 5

Giet de tomatenpassata en de bouillon in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg ook de witte bonen toe en laat alles samen nog zo’n 5 à 10 minuten pruttelen. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Stap 6

Schep de tex mex saus in een ovenschaal, verdeel er de puree over en strijk hem zo goed mogelijk glad. Trek met een vork strepen in de bovenkant van de puree en bestrijk lichtjes met de gesmolten boter (je kan daarvoor een bakborsteltje gebruiken).

Stap 7

Zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat alles door en door warm is en de puree goudbruin kleurt.

Stap 8

Dien op in diepe borden en werk de borden af met wat peterselie.