Ga naar de inhoud
Vegamuze - Aardappelgratin met za’atarpesto en sumak-uitjes
Toos Vergote

Aardappelgratin met za’atarpesto en sumak-uitjes

Door Eveline Versluys

“95% van mijn lichaam bestaat uit hummus,” vertelt auteur Eveline Versluys in haar nieuwe kookboek ‘Gek op Groenten’. De Gentse heeft haar eigen vegan cateringbedrijf dat Vegamuze heet, en ze is verzot op groenten.

Bovendien durft ze in haar recepten best wel verrassend uit de hoek te komen. Zo presenteert ze een zomerse taart, gemaakt van doperwten, aardbeien en een hele citroen, met schil en al.  Of ze maakt chocoladetruffels met zwarte knoflook. Een verfrissende aanpak!

Over dit recept voor aardappelgratin vertelt Eveline in de inleiding: “Dit is wat ik noem mijn ‘cheat gratin’, want in tegenstelling tot een klassieke aardappelgratin die een uur in de oven moet is deze in nog geen 30 minuten klaar. De gratinsaus maak ik op basis van een klassieke bechamel aangevuld met de fluweelzachte textuur van zijdentofoe. Deze kazige gratinsensatie is hartverwarmend lekker op zich, maar met de aromatische za’atarpesto en de fris-zure sumak-uitjes creëer je pas echt een culinaire wervelwind. Een verslavende combinatie!”

 

Uit: Gek op Groenten, Eveline Versluys (Vegamuze), Sterck & De Vreese, najaar 2023