Ga naar de inhoud
Halloumi bake met tomatensaus
Amber Vanbossel

Halloumi bake met tomatensaus

Door Louise De Brabandere

Aangezien we in dit huishouden ons best doen om minstens de helft van de week vegetarisch te eten, komt hier héél vaak ‘gesmolten kaas’ op tafel. Halloumi met geroosterde groenten, met puree, met pasta…

Smeltkaas is gelukkig veelzijdig genoeg om elke week iets nieuws van te maken, maar wat opvalt, is dat je nooit een halloumi-recept met saus tegenkomt. Geen idee waarom, want ik bakte laatst plakjes gesneden kaas in een met ras-el-hanout gekruide tomatensaus in de oven, en zoonlief likte haast zijn bord leeg. De Marokkaanse specerijenblend ras-el-hanout, met ondermeer kaneel, muskaatnoot en paprika, maakt deze tomatensaus net dat tikkeltje anders en interessanter.

Deze halloumi bake valt in mijn meest favoriete receptcategorie: de vertakking voorraadkast-recepten. De saus maak je met tomaten uit blik en gedroogde specerijen. En halloumi heeft een wekenlange houdbaarheidsdatum. Ik stockeer standaard een aantal pakjes in de koelkast. Serveer met couscous, pasta, of puree. Gezond, goedkoop en zonder naar de winkel te lopen snel op tafel. Toppertje!