Ga naar de inhoud
Florida
Florida

Florida

Leuven

Alsof het een strijdkreet is. ‘Florida!’ roepen mijn vrienden in Leuven, wanneer ik vraag waar ze graag eten als ze niet te veel geld willen uitgeven.

Je begrijpt waarom. De eetbar aan de Vaartkom heeft een groot en zonnig terras langs het water, al zou de geplande hoogbouw aan de overkant daar een eind aan kunnen maken. En een kaart waar je op elk moment van de dag wel iets vindt voor je grote of kleine honger, en begeleidende dorst.

Wat op veel manieren fout kan gaan, hebben ze in Bar Florida goed aangepakt. Een Miami art-decointerieur wordt snel foute boel, denk eighties Miami Vice. Memphis-design gone crazy. Maar hier blijft het stijlvol. Het foodaanbod in een bar zou snel kunnen afglijden, maar bij Florida wordt de keuken niet uit het oog verloren.

Het eetcafé is gekend voor de pita’s die in een houtskooloven worden gemaakt (vanaf 13,5 euro), maar wij willen enkele schoteltjes delen. We kiezen voor pijlinktvis, uit dezelfde oven (17,5), gelakte chicken wings (11), coeur de boeuftomaten in een vinaigrette (12) en omdat ik niet nee kan zeggen tegen koolhydraten: een frisse kartoffelsalade (9,5). Het is barfood met een plus. Er is een lekker sausje van koriander, limoen en hazelnoten op de inktvis. Er ligt broodkruim en ricotta op de tomaten. Het vel van de kip is crispy van de honing. Als aardappel-aficionado geniet ik nog het minst van de salade die wat augurkjes kan gebruiken, maar het is nu ook weer niet zo dramatisch dat we het niet helemaal opeten, tot de laatste kartoffel toe.

We drinken meer pintjes dan waarschijnlijk goed voor ons is. We slagen erin te babbelen en te peuzelen tegelijkertijd. Florida! (Lene Kemps)

 

Info

Gesloten op dinsdag.
0471 57 47 45

De rekening

Wij betaalden 78 euro voor een negroni (11), vijf Stella’s (15), vier schotels om te delen en een glas water (2).

Onze score

Bediening ★★★★

Atmosfeer ★★★★★