Ga naar de inhoud
HUMM
niccola.be

Humm

Antwerpen

Never waste a good crisis. Dat namen ze bij Humm, toen ze door corona maandenlang moesten sluiten, ter harte. De eigenaars van het Midden-Oosters geïnspireerde restaurant beslisten toen om vlees van de kaart te schrappen. Planten boven!

Sowieso stond er al veel hummus op de kaart en is de Midden-Oosterse keuken er eentje waar groenten en peulvruchten de boventoon voeren. Ideaal dus. Ook leuk: je kunt hier terecht van ’s morgens tot ’s avonds. En Humm serveert all day breakfast, nog zo’n fantastische uitvinding. Het concept slaat duidelijk aan, want alle tafeltjes zitten vol, vooral met groepjes vrouwen. Overal staan planten, en het lichte interieur past helemaal bij de hippe Zurenborgbuurt. De streetfoodkaart oogt uitnodigend met leuk gevonden namen, zoals ‘shoarmageddon’ (18 euro), ‘return of the pita’ (18) of ‘dude, where is my falafel?’ (18). Maar de concurrentie is sterk. The Humm Experience blijkt hier toch de favoriet. Voor 65 euro eet je met twee en krijg je twee dips, drie mezze, een salade en brood naar keuze. Bij een glas ongefilterde cava (8) komt alvast een étagère op tafel. Ruim gevulde bordjes muhamarra, hummus met pinda en chili, kikkererwtensalade en warme fluffy pitabroodjes vormen de ideale combo bij een aperitief. Voor we het goed en wel beseffen verschijnt ook al de gepofte aubergine met cashew yoghurt, een bordje arayes en een kommetje zoete aardappelfrites. H(u)mm, dat is jammer. Even rustig dippen en van de cava nippen, zorgt ervoor dat de andere gerechten afkoelen. Dus mixen we alles maar door elkaar, en vragen daar nog een glas huiswijn (6) bij. Die is volgens de vriendelijke ober wat minder uitgesproken dan de suggestie-natuurwijn, maar smaakt eigenlijk heel flets.

Hoe lekker we het overgrote deel van de bordjes ook vinden, de porties zijn heel ruim. We krijgen kartonnen potjes om de overschot mee te nemen, en ik houd er nog een fijn ontbijt aan over. Ik kom hier zeker terug, voor nog wat deliciously responsible food.

 

Info

Elke dag open van 9 tot 23u, op maandag van 17 tot 23u.

De Deli naast het restaurant is dagelijks open van 11 tot 20u30

 

De rekening

We betaalden 97 euro voor de Humm Experience, twee glazen cava, twee glazen wijn en water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Marian Kin