Ga naar de inhoud
Dabba King
Sander Buijs

Dabba King

Antwerpen

Informatie

Graaf van Egmontstraat 2,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

One is lucky to eat like a Chettiar’, staat er op de website van Dabba King. Het eten uit Chettinad is een gat in mijn culinaire cultuur, maar gelukkig kan mede-eigenaar Sen Kulanthaiveku mijn kennis bijspijkeren als ik er langs ga om deze Zuid-Indische keuken te ontdekken.

Sen laat me ruiken aan een reeks potten met aromatische kruiden zoals steranijs, komijn en fenegriek, waarmee ze zelf hun Chettinad masala maken, de basis van veel gerechten. Ook vertelt Sen hoe in het zuiden vooral kokos gebruikt wordt in curry’s, waar in het noorden van India eerder gekozen wordt voor boter en room.

Deze plek kenden we al. Vroeger huisde hier Middle Eats. De open keuken van toen bleef behouden, maar het industriële interieur kreeg een update, met betonnen banken en gele stoelen uit de seventies.

Tijd om zelf te proeven. De prijzen zijn hier alvast niet gepeperd, met hoofdgerechten tussen 9 en 17 euro. We gaan van start met inktvis (12) en vegetarische lever, gemaakt van linzen en bananenblad, (14). Het is niet zo pikant als we hadden verwacht, maar bijzonder kruidig, dat wel.

Bij de hoofdgerechten kiezen we de eggplant curry (12) en mutton kothu parotta (15). Dat laatste gerecht bestaat uit reepjes gebakken platbrood met allerlei groenten en kruiden. Een beetje aan de droge kant, naar mijn mening. Maar de aubergine is boterzacht en zit in een heerlijke saus. Alle gerechten komen in koperen pannetjes op tafel, en we eten uit kleine metalen bordjes.

De porties zijn hier ruim, en onze ogen waren weer groter dan onze maag. De vriendelijke dienster stelt gelukkig voor om ons de restjes mee te geven, en daar gaan we graag op in. Wie houdt van een kruidige keuken voor een zacht prijsje, kunnen we een bezoek aan Dabba King aanbevelen.

 

Info

Open van woensdag tot zondag, van 17u tot 22u

 

De rekening

De rekening bedroeg 71,50 euro. We aten elk een voor- en een hoofdgerecht, en bestelden er een portie parotta (2) bij. We dronken er een biertje (4,5) bij, een orange wine (10) en een grote fles water (4).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit *****

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ***

 

Door Marian Kin