Skip to content
Café Commercial
Marian Kin

Café Commercial

Antwerpen

Informatie

Lange Lobroekstraat 77,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Een café waar ze je jas weghangen: dat hadden we nog niet meegemaakt. Maar Café Commercial is sinds kort méér dan een café. De oude kroeg aan ‘den Dam’ kwam in handen van Davy Schellemans, die vlakbij het bekende Veranda openhoudt. Na een grondige opfrisbeurt werd Café Commercial een hip restaurant, waar in twee shiften gedineerd wordt.

Het interieur ademt authenticiteit. De neonlichten op het plafond! De witte kanten gordijntjes voor het raam! De kussens in similileer op de houten banken! Het is zondagavond en Café Commercial zit stampvol.

Een vriendelijke man legt ons uit dat alle gerechtjes gemaakt zijn om te delen. De kaart opent met een aantal lichtere bereidingen en dan komen een reeks pasta’s. Aan drank geen gebrek, met allerlei bieren maar vooral (natuur)wijnen, geprijsd tussen 31 en 100 euro per fles.

We starten met de Ibericohesp (8 euro), die tot onze verrassing niet gedroogd maar gekookt is, maar wel fijn combineert met het gebakken kapperblad. Het warme zuurdesembrood (3) smelt weg bij die combinatie. Dan is het al tijd voor de crudo van hamachi met gefermenteerde honing (15), en een gel van gepekelde citroen, haringeitjes en chiliolie. Een verrassend gerecht, fijn en fris van smaak. Daarna komt onze favoriet van de avond: koude coquille (14) met vinaigrette van ponzu, met een smeuïge knolselderpuree en voorzien van een rokerige toets dankzij de gebakken chorizo.

Volgen nog: gebakken scheermessen (10) en kort gebrande stracchinokaas met aardappelmousseline (11). Gezellig: de maltagliati (17), een soort pasta met crispy chili en ricotta salata, komen in een pan op tafel. De paccheri (18) met ‘nduja zijn iets te intens van smaak, en worden helaas snel koud als ze van het ene bord naar het andere verhuizen.

De keuken heeft hier alvast geen probleem om te volgen. Na één uur en een kwartier zijn alle gerechtjes gepasseerd. Hier komen we nog: voor de goeie sfeer en het lekkere eten. Een koopje is het helaas niet: geen caféprijzen bij Café Commercial.

Door Marian Kin

 

Info

Open van donderdag tot zondag, voor lunch en diner (behalve op donderdag, dan is er geen lunch)

Rekening

We betaalden 135,50 euro voor twee vermouths, tweemaal het waterforfait, twee porties brood, zeven gerechten om te delen, een glas oranje wijn en een NA-biertje.

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening *****

Atmosfeer *****