Ga naar de inhoud
Falafeltof
Instagram @falafeltofantwerp

Falafel Tof

Antwerpen

Informatie

Hoogstraat 32,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Soms ben je op de juiste plaats op het verkeerde moment. Zo voelen we ons tenminste op een barre en ijskoude dag, omringd door lege tafels, onder het felle licht van neonlampen in de grote no-nonsense snackbar die Falafel Tof is.

Als personages in een Hopper-schilderij. Gevangen in eenzaamheid en worstelend met existentiële vragen als: wat doen we hier? We proeven van wat velen nu al bijna tien jaar de beste falafel van ’t Stad vinden, dat doen we. En hij is heerlijk, dat moet gezegd. ’t Is dat het etentje niet overloopt van knus comfort, en daardoor geen onverdeeld positieve ervaring is. “In de zomer is hier een mooi terras”, zegt Tafelgenoot. “Dan kun je hier haast niet meer binnen en is er een fijne ambiance.” Juiste plaats, fout moment, we zeiden het al.

Falafel Tof serveert zuurdesempita’s, gevuld met balletjes van kikkererwten en tuinbonen (8,9 euro), die volgens Tafelgenoot krokanter zijn dan elders en erg lekker. Ik heb zin in een shakshuka (14,9 euro): een eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus, what’s not to like? Het is een van de weinige niet vegan gerechten in de zaak, maar het is helaas op. Een sabih (9,9 euro) dan: een pita gevuld met aubergines en hardgekookte eieren. Je haalt je bestelling af aan de toog. Als de hoofdbestanddelen in je broodje zitten, mag je de rest zelf bijvullen met de vele toppings van de saladbar. Geen falafelervaring is volledig zonder saus. Hier komen knijpflessen tahini, mangodip, knoflooksaus, mayonaise en ketchup op tafel. De sneeuw vraagt om extra calorieën dus bestellen we ook hummus (4,9 euro), baba ganoush (5,4 euro) en gebakken aardappels (4 euro). Het is vers, het smaakt, het is veel, het is gezond. Maar de winter maakt ons grumpy. We vluchten naar een bruin café voor wat ouderwetse gezelligheid.

 

Info

Gesloten op zondag en maandag

 

De rekening

Wij betaalden 42,90 euro voor een glas rode (4,9) en witte wijn (4,9), een falafel, een sabih en drie bijgerechten.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer *

 

Door Lene Kemps