Ga naar de inhoud
rv

Funky Jungle

Mechelen

Informatie

Onder-Den-Toren 7,
Mechelen
Routebeschrijving Bezoek website

Exotische papegaaien en palmbladeren op de muur, aangename soul uit de boxen; dit moet Funky Jungle zijn. Sinds 2016 serveert dit buurtrestaurant een volledig plantaardig menu. Daar werd het verleden jaar voor beloond met de vegan award voor beste lunch.

De Jungle heeft zijn plaats in de stad duidelijk gevonden. Rondom ons veel baby’s, honden, kinderwagens en kleurboeken. Een vriendje maakt kennis met de ouders van de vriendin. Een ouder echtpaar stapte over op vegan food tijdens covid. Toen kwamen ze voor take-away, nu kunnen ze niet meer zonder een wekelijks bezoek. Ze vertellen het aan iedere tafel, aaien alle honden en bewonderen elke baby.

De cocktailkaart is langer dan het menu, dat kort en krachtig is opgebouwd uit klassiekers. Een dagsoep (5,5 euro), wat vooraf-hapjes om te delen (vanaf 7,5), burgers op basis van bonen, paddenstoelen of tofu (vanaf 16,9) en salades (vanaf 19,9).

Ambitieus als ik ben, werp ik me op het vegan kapsalon (19,9). De ingrediëntenlijst leest als een telefoonboek. Vegan kippenstukjes, gebakken aardappelen, soja gekruid met eigen shoarmamix en een looksausje overheersen. Het is no-nonsense en het smaakt. Hoewel de portie gigantisch is, blijft er niets over. Tafelgenoot eet de hatsu katsu burger (16,9) met gepaneerde tofu en Japanse kruidenmix. We sluiten af met een tiramisu (6,5) en vragen ons voor de eerste keer af: hoe maken ze dit vegan? Met crème van cashewnoten zo blijkt. Het is gezellig, daar onder de toren in Mechelen, en gezond.

(Lene Kemps)