Ichi Bao Bar
Gent-
-
Prijs
-
Onze score
-
Categorie
-
Gepubliceerd16/11/2024
Een kleurrijke gevel met daarop een Chinese draak priemt als een zonnestraal door de Gentse studentenbuurt.
Dat Dimitri Verberckt en Cedric Philippe, oprichters van de eerste baobar in Gent, toogtijgers zijn, bewijzen ze met de centrale positie van hun bar. Behalve een kommetje edamame (4,5 euro) kiezen mijn gezelschap en ik de luchtig gepaneerde fried chicken (6,5 euro) als hapje uit. De tartaarsaus met yuzu (3 euro) die ik erbij bestelde is al na twee halen op. Misschien was ik toch maar beter solo langsgekomen.
Dan het echte werk. Ik moet toegeven dat bao’s mij enkel kunnen bekoren als ze extreem fluffy zijn. Deze in Gent komen in de buurt, maar hadden vooral iets vlotter uit het stoommandje en warmer geserveerd mogen worden. Het managen van eat-in en takeaway zit twee maanden na de opening nog niet op kruissnelheid.
De combinatie van een kaaskroket met gepekelde bloemkool in mijn veggie bun (9,5 euro) zorgt voor reliëf. En dan is er nog de chilimiso, waarin ik graag zou verdrinken. Naast mij wordt de mac bao met een perfect gebakken rundsburger (9 euro) ontleed. Ondanks de pickles missen we hier een uitgekiend evenwicht tussen zoet, zuur en zout.
De loaded fries (7,5 euro) onder een deken van kaassaus, spek, lente-ui en chilimayo die we tussendoor delen knipogen naar het legendarische Julientje – een Gents frietkotgerecht met cultstatus. Een slim en gelukkig niet té vettig detail.
Van de coleslaw (5 euro) kan ik je vertellen dat er vooral smaak en fraîcheur aan ontbreekt. Dan is de smacked cucumber (5 euro) wél een hit als bijgerecht. Dankzij de toevoeging van sesam, chili en look komt het zelfs wat pittig gerookt voor de dag.
Wat een culinair recensent ook vermag: voor het succes van fast-casual restaurants is locatie bepalender dan smaak. Toch is er in Ichi Bao nog werk aan die energieke rotatie.
De rekening
We betalen 59 euro voor twee hapjes, twee achterafpintjes, twee bao’s, friet en twee bijgerechten.
Onze score
Prijs/kwaliteit **
Eten ***
Bediening ***
Atmosfeer ***
Bezocht door Femke Vandevelde.