Ga naar de inhoud
Rock Fort
Heikki Verdurme

Rock Fort

Brugge

Informatie

Langestraat 15,
Brugge
Routebeschrijving Bezoek website

Friends, fun & fine food’. De voorstelling van het Rock Fort-kookboek 13 jaar geleden betekende meteen ook mijn introductie tot dit iconische restaurant van Brugge.

Eind 2023 wisselde Rock Fort echter van eigenaars. Aan zet zijn voortaan Laurent Law en Eline Snijkers. Zij runden eerder al visrestaurant Amuzee in Zeebrugge. Hun signatuur met vis – en voorliefde voor natuurwijn – verhuisde mee, naast enkele opties voor wie uitsluitend vlees eet.

Met de m/cocktails en aperitieven die gastvrouw Eline selecteerde kun je alle kanten uit: van Freshness (9 euro), een eigen alcoholvrije creatie rond yuzu, groene thee en passievrucht tot een rosé champagne (15) op basis van Pinot Noir en Pinot Meunier uit 2012.

In de keuken deelt chef Laurent de lakens uit. Sharen mag, maar hoeft niet. Op die vrijgeleide laten mijn gezelschap en ik een lading oesters aanrukken. Eerst puur natuur (13,5 voor 3) en vervolgens met ponzu en sesam (16,5 voor 3), een ingreep waardoor je de romige vlezigheid van de Mor-variëteit haast mist.

Een oosters aangemaakte salade van noordzeekrab en avocado (26) wordt opgefrist door een granité van pomelo. Alleen de meerwaarde van appel ontgaat me hier. Dan brengt de sappige en kruidige zeebanaan meer hedendaagse verfrissing.

Overleg over de huisgemaakte ravioli (36) met kreeft is overbodig. In realiteit is de pasta te grof gerold voor het kreeftvlees dat ook nog eens te gaar is. Hoewel de bisque van de schalen in combinatie met daslook voor een royale smaakmaker zorgt, is het geen licht verteerbaar geheel.

En dat terwijl we nog een flinke moot griet met asperges (33) en aardappelpuree te delen hebben. Deze klassieke bereiding krijgt een interessant detail met een tempura van zeekraal. Ook de beurre blanc wordt verrijkt met dashi en friszure verveine.

Op de dessertkaart prijkt naast Laws ode aan de snickersreep ook een yuzudessert waarbij hij een halve citroen boetseert met een vulling van yoghurt en een vloeibare kern van citrus. Op het bord geflankeerd door een sorbet van munt én spinazie, een aardse schakering om de zoete toetsen te counteren.

In Rock Fort tintelt het frisse potentieel qua concept en aanbod, alleen heeft chef Law de neiging om het complexer dan nodig te maken.

 

Info

Open van dinsdag tot zaterdag

De rekening

Ik betaalde 194,50 euro voor 1 mocktail, 1 glas champagne, 1 glas wijn, 3 flesjes water, 6 oesters, brood, 3 sharinggerechten en 2 koffies.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ***

 

Door Femke Vandevelde