Ga naar de inhoud
Jacq’s Toastery
Louchébem

Jacq’s Toastery

Brussel

Het was eigenlijk te voorspellen, maar toch doet het plezier: de overbekende croque wordt opgewaardeerd. De burger kreeg zijn luxeversies, de pizza werd opgepimpt, de pistolet heeft zijn eigen keten en uiteindelijk is nu ook het traditionele boke aan een update toe. Zoals bij Victor Boterhammen of Mr. Pickles in Antwerpen, en ook in Brussel. In hun Yves Klein-blauwe snackbar, Jacq’s Toastery, serveren Josephine Bonnigal en Valentine Stouffs heerlijke gegrilde broodjes zoals je ze in het VK of de VS vindt. Een Amerikaanse croque zeg maar.

Van de min of meer eenvoudige Double Cheese (raclette en comté, 12 euro) of een Bolognese (ragù, parmezaan en comté, 15) tot de Tarragon Chicken (geroosterde kip met dragon en Goudse geitenkaas). Het zuurdesembrood komt van bij Romina Büx, de kazen zijn van Julien Hazard en de groenten van Terroirist. Uitstekende referenties.

Terwijl ik mijn weg zoek door een knapperige Tuna Melt (tonijnsla met augurkjes en cheddar, 14) valt Tafelgenoot een Pastrami aan (met zuurkool, mosterd, rode uien en cheddar, 17). Het brood is lekker krokant, de smaken van het beleg zijn sterk genoeg om naar boven te komen en ik vraag me af of er iets is wat niet beter wordt van een laag kaas. “Als we ooit een kater hebben, moeten we hier onmiddellijk komen eten”, zegt Tafelgenoot. Krokant en cheesy comfortfood, hoe hebben we ooit gedacht dat we zonder koolhydraten zouden kunnen?

Lene Kemps

De rekening

Wij betaalden 41 euro voor een Tuna Melt (14) en een Pastrami (17), met twee pintjes (5).

Onze score

Eten ★★★☆☆

Bediening ★★★★☆

Atmosfeer ★★★☆☆