Ga naar de inhoud
Knees to Chin
Knees to Chin

Knees to chin

Antwerpen

Bij de naam van dit nieuwe tentje moet ik even denken, maar dan valt mijn frank. ‘Knees to chin’ is exact wat opvalt als je rondtrekt in Vietnam. Mensen eten daar vaak op straat, gehurkt of op minuscule plastic krukjes. Bij Knees to chin in Antwerpen zijn de krukjes dezelfde, alleen een maatje groter. Neon buislampen, een lichtbak met het menu, muren en vloer in groen en bordeaux geschilderd, felgekleurde plastic kommetjes… Hanoi en Ho Chi Minh-city zijn hier niet veraf.

In dit eettentje kom je voor de rijstpapierrolletjes. Ze zijn er in acht variaties en kosten allemaal 5,40 euro per stuk. Het zijn stevig uitgevallen jongens, die rice paper rolls. Leuk voor wie niet te veel gluten wil eten. De vullingen variëren: van lemongrass chicken, peking duck over satay tofu en green asparagus tot coco egg omelet. Veganisten en vegetariërs vinden hier zeker hun gading. Ook fijn: je bestelt aan de toog en binnen de minuut ligt je rijstpapierrolletje voor je neus. Samen met een reeks huisgemaakte sausjes in knijpflessen. Frisse groenten en kruiden, een crispy bite, overgoten met een Aziatisch sausje: dat gaat vlot binnen.

Dan slurpen we nog van een tom kha kai soup (5,50) en delen we de chicken satay bowl (13,90). De rijst is perfect lauw en ruim afgetopt met kip, komkommer, gepekelde uitjes en wortels, munt, gebakken uitjes en pinda’s.

Alle tafeltjes zitten vol met een jong, hip volkje. We horen een meisje zeggen dat dit toch geen plek is voor een date, “met die spring rolls waar van alles uitvalt”. Gelijk heeft ze. Maar wie snel, goedkoop en vrij gezond wil eten zit hier dan weer wel op zijn plek. Het is een concept, ja, maar het is wel goed gedaan.

Marian Kin

Rekening

37,40 euro voor twee springrolls, soep en een bowl, een flesje water en blikje waterkefir.

Onze score

Eten ★★★☆☆

Bediening ★★★★☆

Atmosfeer ★★★★☆