Ga naar de inhoud
Rv
Rv

Kruidtuin

Gent

Informatie

Kortrijksesteenweg 27, 9000 Gent,
Gent
Routebeschrijving Bezoek website

Zalig tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie.

Alleen wanneer de op groenten gebaseerde gerechten van restaurant Kruidtuin erom vragen, voegt chef Toon Deseyne vis of vlees als smaakmaker toe. Door de rollen om te keren, breekt hij met de klassieke hiërarchie op het bord. Verfrissend!

Hoewel Kruidtuin in een statig herenhuis gevestigd is, overvalt je bij aankomst een gevoel van thuiskomen dankzij het team dat elke gast swingend begroet. Terwijl je ’s middags toegankelijk kunt lunchen (vanaf 27 euro), krijg je ’s avonds de keuze tussen vier (48) of vijf (56) gangen.

Al bij de eerste hapjes toont de chef wat hij in huis heeft door van overgebleven wortelloof een ijsje te maken. Nadat een verse zeewolf kort de grill heeft gelikt, verschijnt de noordzeevis onder mooie bladeren splijtkool – een vergeten groente rechtstreeks uit de moestuin – en krachtig gefermenteerde tomaten. Ook gestoomde prei wordt dankzij de zelfgekweekte kruiden, crème van eidooier en mosseljus opgelift. Onglet, een ondergewaardeerd pezig biefstukje dat je amper in slagerstogen of restaurants vindt, krijgt geen klassieke saus maar een diepsmakende jus van lavas en een salsa van aubergine. Toon en zijn team zetten zichzelf op de kaart met een licht verteerbare seizoenskeuken op basis van groenten en kruiden waarin ze zo veel mogelijk zelf voorzien. Altijd verrassend, nooit prijzig.

Prijs: €€ / Concept: Terroirbistro met seizoensproducten. / Op je bord: Lokaal gekweekte, vergeten groenten en kruiden. / In je glas: Het non-alcoholische segment is bijna volledig huisgemaakt. / Wat met afval: Toon gaat met alle onderdelen creatief aan de slag. / Troef: Groenten in de hoofdrol