Ga naar de inhoud
Maison Tartine
rv

Maison Tartine

Antwerpen

Informatie

Graaf Van Egmontstraat 35,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Op een gewone zondagmiddag lunchen alsof je in Helsinki, Tokio, Bombay, Malmö of gewoon Gouda bent, met een beetje verbeelding kán het.

Niet zo lang geleden verkaste Maison Tartine van de Antwerpse binnenstad naar het Zuid, in de schaduw van het KMSKA. Vooraan zie je enkel het inpandige terras, met knalblauwe stoeltjes en dekentjes voor vroege lentevogels. Een verrassend grote ruimte achterin, met hoge plafonds, herbergt deze ontbijt- en lunchplek met een simpel maar goed concept. Je komt hier voor belegde zuurdesemboterhammen met smaken uit alle continenten. Je kiest tussen open en belegd, ofwel warm en gegrild. Soep of een slaatje is er ook. Prijzen variëren van 12,50 tot 18,50 euro voor een ruim belegde boterham, die telkens een goedgekozen plaatsnaam draagt.

We hebben zin in ontbijt, en dat kan voor elk hongertje: van ‘a morning plate’ (11,50) over ‘Tartine’s classic’ (18,50) tot een ‘deluxe’ versie (27). Ook à la carte ontbijt is een optie. De vroege vogels van die dag hebben alle croissants helaas al verslonden. Gelukkig is er ook een plank met tartines voor wie niet kan kiezen. Met vier tartines (33,80) belanden we eerst in Marrakech: toast met geplette avocado, roerei en harissa. Dan wordt het Beirut: hummus, gegrilde groenten, halloumi en pesto. We steken de oceaan over richting New York voor een toast pastrami met knolselderijsalade, augurk en mosterd, en eindigen in Istanbul met warme geitenkaas, kardemom en wortelconfituur en pistache. Allemaal lekkere en goedgevonden combinaties en erg verzorgd. Dit tover je zelf niet even snel-snel op je bord, bij een hongertje.

Het daglicht komt hier enkel binnen door een wand glastegels, maar toch is het een gezellige en mooi ingerichte plek. Veel hangplanten, grote spiegels met daarrond planten tegen de muur, pelsjes op de stoelen: een fijne plek met verzorgde kost voor de hippe vogels van het Zuid.

 

Info

Dagelijks open van 8 tot 18u, in het weekend vanaf 9u. Gesloten op maandag.

 

De rekening

We betaalden 47,30 euro voor een sharing plank met 4 tartines, koffie, thee en een verse sinaasappelsap.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Marian Kin