Ga naar de inhoud
Nénu
rv

Nénu

Sint-Gillis

Informatie

Dejonckerstraat 21,
Sint-Gillis
Routebeschrijving Bezoek website

Kwallen met verse kruiden en eendentongen met peper en limoen. Onder de noemer ‘Als je durft’ prijken er speciale gerechtjes op de kaart bij Nénu.

Mét of zonder verse kruiden, ik ben niet voor de kwallen naar de Brusselse Louizabuurt gekomen. Het adresje was een tip van Eline De Munck en Michaël R. Roskam, die hier graag komen. Nénu is een Saigonese eatery, waar je kunt genieten van het ‘an nhau’ concept: sharing dus, voor wie vlot Vietnamees spreekt.

Veel jong volk hier, op de zachtgroene fluwelen banken en Thonetstoeltjes. In de open keuken zijn vier koks aan de slag, met zorgvuldig getrimde baarden en kapsels. Ze blenden moeiteloos bij het interieur en het publiek. En kijk, een xy-grafiek op de menukaart krijgt me voor het eerst in mijn leven enthousiast. Mooi uitgeplot over fruitig versus aards (y-as) en droog versus zoet (x-as) wordt het assortiment sake voorgesteld. Zo weten we dus dat een Senkin50 (30 euro voor een karafje) eerder iets voor ons is, want vrij droog en een tikje fruitig, en een Suppaï Umeshu het niet wordt, wegens erg zoet.

Na een Gillardeau-oester (12) gaan we van start voor een diner in sneltreinvaart. Wontons van lam met gerookte paling en chili-olie (14): wat een combi! De vette paling kan die sterke smaken perfect de baas. Langoustines dan, met een saus van tamarind, zurig en zoet tegelijk, en ook beurre blanc met look (28). De sausjes doen het perfect, helaas is het vlees van de langoustines allesbehalve stevig. Een half haantje volgt (31), met zwarte truffel en rijst. Het gevogelte is niet helemaal gaar. Jammer. Dat zijn de Japanse aubergines (15) wel. Boterzacht zelfs. Udonnoedels met pikante worst en oestersaus (19) zijn welkom comfortfood. We klokken af: een uur en een kwartier voor zes gerechten.

Wat niet vaak voorvalt: ik heb nog plek voor dessert. Overbuur kan (nooit) weerstaan aan coupe colonel (12), en al zeker niet als die gemaakt is van shizo en afgetopt met sake. Een Franse brioche met maïsijs en miso-karamel (12) ticks all the boxes, en doet mijn laatste hongertje verdwijnen.

Een leuk adres, Nénu. Kleine porties wel, waardoor de rekening snel oploopt. Toffe creaties en perfecte smaakmakers, enkel nog werk aan de cuisson hier en daar. De gangster rap hoefde niet voor mij. Maar als ik nog eens in de buurt ben, spring ik binnen voor de kwallen.

 

Info

Van woensdag t.e.m. zaterdag open voor lunch (12-14u) en diner (19-22u), donderdag enkel open voor diner.

 

De rekening

We betaalden 207 euro voor een glas champagne en een glas sake, 6 gerechtjes om te delen, 2 desserts, een karafje sake en water.

 

Onze score
Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ***

 

Door Marian Kin