Ga naar de inhoud
Panam Brussel
rv

Panam

Brussel

Had ik maar een grotere mond. Ik denk het vaak als ik broodjes eet die ik het liefst volledig naar binnen zou werken terwijl ik er amper mijn kaken rond krijg.

Hamburgers belanden voor de helft op mijn trui. Bij sandwiches ontsnapt het beleg en proef ik alleen brood. In de döner kebab bij Panam zit ik  eerst enkele minuten met mijn vork te prikken voor ik me aan een hap waag. Dat prikken is al erg lekker: mijn kip is zacht en smakelijk, de saus net pikant genoeg maar niet overheersend. De eerste hap waar ik broodje, kip en rauwkost proef, is heerlijk. Niet de sauserige, vette mondvol die je soms krijgt, – hoewel dat op een katerige dag ook deugd kan doen – maar een verse en verzorgde mix van smaken.

Panam heeft het Turkse streetfood tot een hoger niveau getild, en serveert artisanale kebab, met lokale ingrediënten. Het traditionele broodje, bedacht in Berlijn in de jaren zeventig, wordt in drie versies geserveerd: met kip, falafel en Berloumi (een Belgische versie van de haloumi). In het broodje (10,90 euro), of op het bord met een uitgebreide sla (11,9 euro). De bagnat – knapperig van buiten en luchtig zacht vanbinnen – komt van bij bakker Renard, enkele huizen verder. Van de kip worden alleen filets en dijen op het spit gestapeld. Het vlees wordt een nacht gemarineerd. De frietjes worden ter plekke gesneden en twee keer gebakken. De groenten mengeling is genereus: gebakken aubergine en courgette, knapperige rode kool en zacht gepekelde rode uien. Met wat blokjes feta voor extra pit. Wat bij andere snackbars uit de diepvries komt, is hier vers en zelfbereid.

Het idee voor deze moderne en modieuze döner kebab kwam van Sébastien de Bergeyck die de mosterd uit Berlijn en Parijs haalde, en er een fijne Brusselse draai aan gaf. Met de no-nonsense pop-inrichting en de metalen panam-kebabhouders schreeuwt dit concept: keten!

 

Info

Dinsdag gesloten. Andere weekdagen van 11u30 tot 15u en van 17u30 tot 22u30. In het weekend non-stop open

 

De rekening

Wij betaalden 38,60 euro voor twee delta ipa’s van Brussels Beer Project (4,5 euro), twee pakjes friet (3,9 euro), een döner chicken (10,9 euro) en döner falafel (10,9 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Lene Kemps