Ga naar de inhoud
Pizza and Friends
RV

Pizza and Friends

Lovendegem

Informatie

Kasteeldreef 106,
Lovendegem
Routebeschrijving Bezoek website

Dorentin Ajazaj. Niet de naam die je spontaan met een pizzaiolo associeert. Oorspronkelijk startte hij als afwasser in De Superette van Kobe Desramaults. Na succesvolle cateringopdrachten en pop-ups heeft hij sinds eind juni een eigen stek in Lovendegem te pakken, het dorp waar hij opgroeide.

In het uitgestrekte Pizza and Friends vertrekt alles vanuit de authentieke pizzaoven – poëtisch met mozaïek bezet – die Dorentin zelf ging halen in Rome. Daarrond bouwde hij een toog.

Als voorgerecht verdelen we een aperoformaat pizza met burrata, cannelinibonen en biologische kerstomaten in olie met parmezaan en basilicum. Na amper één hap van de ovengedroogde zoetzure seizoenstomaten zweer je artificiële wintertomaten voorgoed af, beloofd.

Van de 9 pizza’s op de kaart (tussen 11 en 18 euro) kiest mijn dochter de margherita (12,5) uit, al had ze die liefst afgewerkt met smarties. Mijn lief zwicht voor de pizza van de week (18), met behalve de door hem geadoreerde mortadella ook pistache en burrata erop. Ikzelf hou het sober met een romana (ansjovis en kappertjes, 15,5), puur om te kunnen genieten van de korst, tomatensaus en bodem.

We worden helemaal warm van wat Dorentin ons met enige vertraging – inmiddels komen locals stapels pizza afhalen – voorzet. Omdat het zuurdesemdeeg van zijn pizza’s bovendien lang gerezen heeft, zijn ze heerlijk licht, een meevaller voor ieders spijsverteringsstelsel.

Op termijn wil Dorentin zijn aanbod uitbreiden (gelukkig niet met excuuspasta maar wel met grilgerechten) en dan sta ik hier opnieuw voor meer.

Femke Vandevelde

Rekening

We betaalden 86,5 euro voor één voorgerecht, 3 pizza’s, een grote fles water, 1 sapje, 1 limonade en 2 biertjes.

Onze score

Eten ★★★★☆

Bediening ★★☆☆☆

Atmosfeer ★★★☆☆