Ga naar de inhoud
Borze Café Antwerpen
Borze Café

Borze Café

Antwerpen

De kans is klein dat je per toeval op Borze Café stuit. In een doodlopend straatje in de schaduw van de Oude Beurs tref je deze parel van een bruine kroeg. Het trapje naar de toiletten is even steil en smal als in andere oude cafés, alleen zijn de wc’s hier proper.

Artiesten, zakenlui, toeristen, opgetutte mensen die nog naar een evenement gaan: hier komt een bont publiek. Het twee verdiepingen hoge plafond, de donkergroene muren, de smalle cafétafeltjes, de lambrisering en de spiegels met het menu vertellen dat hier geen hip ontwerpbureau aan te pas is gekomen.

De sfeer is relaxed. Helaas geldt dat ook voor het meisje achter de toog. Zij heeft meer oog voor haar smartphone dan voor de klanten.

Een café vraagt om bitterballen (11 euro), en vol zelfvertrouwen laten we ook nog wat rillette van buikspek (12) aanrukken. Een half zuurdesembroodje, met een volledige pot rillette, twee soorten boter en augurkjes: dat kunnen we niet aan, hoe lekker het geroosterde brood ook is. Gelukkig kennen ze bij Borze Café het concept doggy bag, en we snoepen de dag erna thuis nog van deze appetizer.

Hier kom je voor comfortfood en dat komt in de gedaante van spaghetti bolognaise (19,50) en vol-au-vent (24,50). De smakelijke spaghetti-saus is duidelijk huisgemaakt en afgetopt met een royale portie kaas. Bij mijn overbuur valt de saus van de vol-au-vent wat tegen door zijn vrij vette consistentie. Een fris slaatje biedt gelukkig tegengewicht, en de frietjes en mayo zijn helemaal perfect. Kortom, Borze Café is een fijne plek voor gewone kost.

Door Marian Kin