Verso Café
Antwerpen-
-
Prijs
-
Onze score
-
Categorie
-
Gepubliceerd09/11/2024
Toen Luc en Miguel Dheedene het voorbije anderhalf jaar de Antwerpse beau monde enthousiast zagen neerstrijken bij Cobra aan de Leopoldplaats, moet dat wel even pijn gedaan hebben. Hun restaurants Blueness en Le Pristine lagen immers nog veel centraler én met Sergio Herman hadden ze een topchef aan boord.
Terug naar 2003, toen de Dheedenes niet alleen hun luxemodezaak Verso openden aan de Lange Gasthuisstraat, maar ook een restaurant toevoegden waar shoppers terechtkonden voor een goed glas, een caesarsalade of hamburger: Verso Café. Jarenlang was het een vaste waarde bij de Antwerpse incrowd. Tijdens de coronaperiode was de verleiding groot om na en naast Le Pristine een tweede project met Sergio Herman te starten, en Verso Café werd Blueness. Dat Japans geïnspireerde restaurant sloeg echter nooit echt aan, en afgelopen zomer werd besloten de stekker eruit te trekken.
Enter Verso Café 2.0: een laagdrempelig concept waar je de hele dag zonder reservering terechtkunt, voor een drankje met een hapje of een uitgebreide maaltijd. Geen verplicht vijfgangenmenu, maar een beknopte kaart met klassiekers en Aziatische accenten. De overwegend Europese wijnkaart biedt veel keuzes tussen 40 en 50 euro, en ook de cocktailkaart kent haar klassiekers.
Ondanks die toegankelijke aanpak ademt veel hier luxe: de pasta met kaviaar maar zeker ook het publiek. Idem dito voor het interieur: wijnrode leren banken, zwartgelakte tafels, donkere muren en plafonds, en een monumentale open haard. De obers doen hun ding op een vlotte, vrij familiaire manier die hier perfect past. Maar we kwamen natuurlijk om te eten. Bij een aperitief delen we een portie huisgemaakte dimsum (10,50), delicaat van smaak, een tuna roll (19,50) waarvan de rijst vrij droog uitvalt, en waar de tonijntartaar kunstig op gedresseerd wordt. Hoewel de garnaalkroketten (20) een dunne korst en smeuïge vulling hebben, is het zoeken naar garnalen.
Als de hoofdgerechten aanrukken, wordt het stil aan ons tafeltje. De gegrilde kippenborst (34,50) gaat vergezeld van puree en een stoofpotje van de bout met champignons. Kwalitatief vlees, en een sappige cuisson, zo hebben we het graag. Het witlofslaatje (7,50) past perfect. Aan de overkant klinkt licht doch goedkeurend gebrom bij het verorberen van een mooie zeetong (39), met apart potje botersaus en aardappelpuree.
Onze conclusie: een smakelijke keuken met enkele schoonheidsfoutjes. Met een mix van betaalbare en duurdere gerechten, een vlot en ongedwongen concept, een gezellige inrichting en een perfecte locatie in het hart van de stad, zal Verso Café snel zijn plek heroveren.
De rekening
We betaalden 195 euro voor 2 glazen champagne (18), 1 negroni (14), 3 starters om te delen, 2 hoofdgerechten en salade plus een glas wijn (14).
Onze score
Prijs/kwaliteit ***
Eten ***
Bediening ****
Atmosfeer *****
Bezocht door Marian Kin.