Tzatziki van rode biet
Door
Eric Ivanidis
& Marcelo Ballardin
Het Gentse restaurant DOOR73 staat garant voor een kosmopolitische keuken. Chef Eric Ivanidis combineert er zijn Griekse roots met invloeden uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. DOOR73 is het tweede restaurant van Marcelo Ballardin, die in dezelfde buurt in Gent zijn sterrenrestaurant OAK heeft. Het duo publiceerde zopas een boek over de keuken van DOOR73, onder dezelfde naam.
Dit recept voor tzatziki van rode biet is een van de mooie onderdelen uit het boek. In het boek lezen we hierover: “Deze versie van tzatziki is een echte winnaar op een vrije weekenddag; zo genieten Marcelo en ikzelf er het meest van. Persoonlijk ben ik enorme fan van zomerse bieten, zeker wanneer ze door de zon een tikje zoeter smaken. Om de veelzijdigheid van biet aan te tonen werk ik hier met zowel gekookte als rauwe bieten die ik beide fijn rasp.”
Uit: DOOR73, Eric Ivanidis & Marcelo Ballardin, Lannoo, december 2023