Skip to content

Griekse gevulde puntpaprika met getakaas

Door Foodbag

De herfst hangt in de lucht, maar er is nog hoop op een mooie nazomer. Op je bord ziet die nazomer er zo uit: zoete puntpaprika, smaakvolle olijven, zongerijpte kerstomaten en pittige getakaas.

Hoe heerlijk de vakantie ook was, stiekem is het ook fijn om in september vertrouwde routines weer op te nemen en iets meer regelmaat te hebben. We koken weer vaker zelf, maar liefst zetten we iets gezonds op tafel zonder daarvoor uren in de keuken te staan. Veel groenten, weinig werk: in dit recept vullen we zoete rode puntpaprika’s met nog meer vitaminen. Smaakmaker is getakaas – en ja, dat spellen we goed. Geta is een variant op de traditionele Griekse fetakaas, maar dan op basis van geitenmelk. Die vind je onder andere bij geitenboerderij De Volle Maan in Sint-Lievens-Houtem, waar alle producten biologisch en met eigen geitenmelk gemaakt worden.

Ingrediënten

2 personen
 • orzo
  125 125 g
 • grote rode puntpaprika's
  2 2
 • knoflook
  1 1 teentje(s)
 • kerstomaten
  250 250 g
 • ontpitte olijven
  50 50 g
 • biologische getakaas (o.a. te koop bij De Volle Maan, zie kader)
  100 100 g
 • oregano
 • tijm
 • citroenzeste
 • olijfolie
 • zout en peper
orzo 125 g
grote rode puntpaprika's 2
knoflook 1 teentje(s)
kerstomaten 250 g
ontpitte olijven 50 g
biologische getakaas (o.a. te koop bij De Volle Maan, zie kader) 100 g
oregano
tijm
citroenzeste
olijfolie
zout en peper
Ingrediënten kopiëren

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3

Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster alvast 15 minuten in de oven.

Stap 4

Hak de knoflook fijn en rits de oregano en tijm van de takjes. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur en stoof de knoflook samen met de kerstomaten tot ze openbarsten. Wees niet te zuinig met olijfolie: het sap van de tomaten en de olijfolie zullen zich vermengen tot een lekker sausje. Voeg de oregano, tijm en citroenzeste toe. Roer goed om, proef en kruid met zout en zwarte peper.

Stap 5

Hak de olijven fijn en schep samen met de pasta onder de kerstomaten. Verbrokkel wat van de getakaas erover, maar houd nog een beetje apart voor de afwerking. Meng goed.

Stap 6

Vul de halve puntpaprika en werk af met de rest van de getakaas. Er zal te veel vulling zijn voor de paprika’s, maar schep dit gewoon bij op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif nog zo’n 10 minuten in de oven, tot de kaas lichtjes bruin kleurt. Serveer meteen. Smakelijk!

Tip

Of toch maar bestellen?
Maar dan geen takeaway die op je maag blijft liggen, wel een gezonde, kraakverse Belgische maaltijdbox van Foodbag. Dit recept komt uit de koksmuts van Foodbag-chef Celine, specialist in lekkere veggie maaltijden, maar in elke box zit telkens een nieuwe verrassing. Elk recept bevat lokale ingrediënten, maar is geïnspireerd op verschillende wereldkeukens. Je kunt bestellen zonder abonnement. Alle ingrediënten worden vers en gekoeld aan huis geleverd mét recept zodat jij enkel nog de potten op het vuur moet laten sudderen.

Recept door Foodbag