Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
FOODBAG veggie ravioli
Foodbag

Verse tortelloni cacio e pepe met krokante salie

Door Foodbag

Liefdesmaand februari vieren we het liefst ook in de taal van de liefde: Italiaans. Deze verse tortelloni cacio e pepe serveer je met krokante salie en een huisgemaakt sausje van witte wijn. En dat in amper 20 minuten.

Ingrediënten

2 personen
  • kastanjechampignons
    125 125 g
  • champignonmix
    200 200 g
  • sjalot
    1 1
  • plantje salie 

    0.5 0,5
  • knoflook
    1 1 teentje(s)
  • witte wijn 

    100 100 ml
  • room
    80 80 ml
  • verse tortelloni cacio e pepe

    10 10 stuk(s)
  • olijfolie
  • boter
  • zout en zwarte peper
kastanjechampignons 125 g
champignonmix 200 g
sjalot 1
plantje salie 
 0.5
knoflook 1 teentje(s)
witte wijn 
 100 ml
room 80 ml
verse tortelloni cacio e pepe
 10 stuk(s)
olijfolie
boter
zout en zwarte peper
Ingrediënten kopiëren

Bereiding

Stap 1

Snijd de kastanjechampignons in vier, grotere exemplaren in zes. Scheur eventueel grote champignons uit de champignonmix in hapklare stukken. Snipper de sjalot fijn.

Stap 2

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.

Stap 3

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en pluk de blaadjes salie. Frituur de blaadjes kort en haal uit de pan. Smelt een klontje boter in de pan, voeg de champignons toe en bak 5 tot 7 minuten goudbruin.

Stap 4

Voeg na 2 minuten de sjalot toe aan de champignons en pers de knoflook erbij. Kruid met voldoende zout en zwarte peper. Blus met de witte wijn en vervolgens met de room. Laat 1 tot 2 minuten inkoken. Proef en breng op smaak met extra zout of zwarte peper.


Stap 5

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Schep 1 el kookvocht per persoon bij de saus.

Stap 6

Schik de pasta op een bord en schep de saus eroverheen. Werk af met de gefrituurde salie.

Tip

Tip: laat de champignons bakken op hoog vuur tot ze een mooi kleurtje hebben en het vocht verdampt is.

Of toch maar bestellen?
Maar dan geen takeaway die op je maag blijft liggen, wel een gezonde, kraakverse Belgische maaltijdbox van Foodbag. Dit recept komt uit de koksmuts van Foodbag-chef Claire, maar in elke box zit telkens een nieuwe verrassing. Elk recept bevat lokale ingrediënten, maar is geïnspireerd op verschillende wereldkeukens. Je kunt bestellen zonder abonnement. Alle ingrediënten worden vers en gekoeld aan huis geleverd mét recept zodat jij enkel nog de potten op het vuur moet laten sudderen.

Recept door
Foodbag Meer recepten