Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
rv

Marcello

Mechelen

Informatie

Borzestraat 32,
Mechelen
Routebeschrijving Bezoek website

Charlie en Seba willen naar de Caraïben. Helaas moeten ze eerst nog veel leningen afbetalen, en zolang dat nog duurt, geven ze het beste van zichzelf en bakken ze pizza.

Ongeveer in die bewoordingen staat het bij het Mechelse pizzarestaurant Marcello op de menukaart. De uitleg vervolgt: ‘Houd er aub rekening mee, we hangen er hier ni teveel kak aan en verwachten dus ook van onze klanten om niet bekakt terug te doen.’ Het gaat verder nog over chillie willie en relax max, en dat alles tovert algauw een glimlach op ons gezicht. Zeker in combinatie met het samengeraapte en veelkleurige interieur, dat sympathiek en gezellig oogt. Misschien is de beste omschrijving wel een hip scoutslokaal, met kringloopmeubels, graffiti en veel neon op de muren. Een fuchsia geschilderde pilaar met een plant in een gouden apenkop, dat soort dingen. Het rioolluchtje dat soms voorbijkomt past daar helemaal bij, net als de jaren 80-playlist.

Geen ingewikkelde bestelsoftware hier: alles wordt op ambachtelijke wijze genoteerd op een kleine blocnote, en zo staat onze negroni (11,50 euro) binnen de halve minuut voor onze neus. Snel en vriendelijk worden we geholpen: onze glimlach wordt dus nog groter. Kiezen is hier niet moeilijk: er staan exact 12 pizza’s op de kaart, met gepaste namen als ‘Margi Rita’, ‘Paddo’ of ‘Due Stagioni’. Charlie en Seba doen niet aan upselling in de vorm van aperitiefhapjes (of desserts) en dat vinden we prima.

Als onze pizza’s ‘Nduja’ (19,50 euro) en ‘Parma Formaggi’ (21 euro) op tafel komen, zie je meteen dat de pizzaiolo zich helemaal kan vinden in dat ‘chillie willie’-motto. Het deeg is flinterdun en de korst mooi fluffy. De pizza’s zijn vrij ruw belegd, maar vooral: ze zijn verbrand, en niet alleen op de uitstekende topjes, maar ook aan de onderkant. Zoiets proef je. Ons aanvankelijke enthousiasme zakt als een soufflé in elkaar. Dat betert er niet op als het glas huiswijn arriveert in een limonadeglas, en we na het proeven blij zijn dat we geen fles besteld hebben. We mogen echter niet bekakt doen, en dus beslissen we gewoon om volgende keer op een ander adres pizza te bestellen.

 

De rekening

Ik betaalde 77,60 euro voor 2 negroni’s, 2 pizza’s, water en één glas wijn.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit **

Eten **

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Bezocht door Marian Kin