Ga naar de inhoud

Tunesische tajine

Elisabeth Scholten en Aicha El Abdi, 100 ramadanrecepten. De lekkerste internationale recepten voor suhoor, iftar, eid en andere momenten, Fontaine Uitgevers, 192 p., 27,99 euro.
© Simone van den Berg

Een Marokkaanse tajine ken je misschien al wel. Maar ken je ook de Tunesische tajine? De Marokkaanse variant is een stoofschotel die meestal wordt gemaakt met vlees of kip en groenten en traditioneel wordt bereid in een aardewerken tajine, maar dit is een soort frittata op basis van ei en aardappel. De combinatie van kip en doperwtjes doet het heel goed! Het is ook leuk om dit gerecht in een siliconen muffinvorm te maken, zodat je individuele porties krijgt.

 

Uit: Elisabeth Scholten en Aicha El Abdi, 100 ramadanrecepten. De lekkerste internationale recepten voor suhoor, iftar, eid en andere momenten, Fontaine Uitgevers, 192 p., 27,99 euro.