Ga naar de inhoud

Açaí-bowl

© Foodstylist: Simon Andrews. Foto: Christopher Testani / New York Times.

De ster van deze verfrissende en bruisende bowl is de açaí-bes, de kleine ronde vrucht die je aantreft in het Amazonewoud. Als je ze plukt van de pinapalm waaraan ze groeit, dan smaakt de bes bitter, licht chocoladeachtig en nogal scherp. Maar wanneer de bessen eenmaal in de supermarkt belanden (açaí is redelijk ingeburgerd tegenwoordig), zijn ze ontpit en omgetoverd tot een bevroren moes. Laat de pakjes gewoon een paar minuten ontdooien, doe de massa samen met melk en een handvol andere bevroren vruchten in een krachtige blender, en je hebt zo een lekker en snel ontbijt of dessert. Let er wel op het mengsel niet al te hard te verdunnen – het moet iets dikker zijn dan een smoothie, zodat je het met een lepel kunt eten. Als topping kun je bijvoorbeeld voor fruit, noten, granola of honing gaan.

© 2025 The New York Times Company