Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
CAMPERFOOD 2 24-11 brodetto de pesce al anconetana207999 kopie
Bram Debaenst

Brodetto all’Anconetana

Door Els Sirejacob

Reizen met de camper is dé manier om de lokale keuken van je vakantieplek te ontdekken. Els Sirejacob en Bram Debaenst gingen kamperen in Italië en brachten een boek vol recepten mee terug: ‘Camperfood & fijne plekken – Italië’.

“Een brodetto houdt het midden tussen een vissoep en -stoofpot. In Le Marche zijn er verschillende varianten en recepten; deze uit Ancona is bijzonder lekker én heeft een speciale betekenis: het originele recept vraagt om dertien soorten vis die Jezus en zijn twaalf apostelen symboliseren. Wie alle apostelen erbij wil moet deze soep zeker bestellen op restaurant; wie ze zelf in de camper wil klaarmaken zal het met ons eens zijn dat dertien soorten vis misschien wat van het goede te veel is. Wij gaan aan de slag met de vis die we vinden en pimpen het originele recept, dat heel puur en eenvoudig is, een beetje, om zo tot deze smaakbom te komen.”

 

Uit: Camperfood & fijne plekken – Italië, Els Sirejacob & Bram Debaenst, uitgegeven bij Luster, mei 2023, 240 p., 29,95 euro. Te koop in de webshop van Luster.