Skip to content
Pakistaanse biryani met kikkererwten - The Curry Guy één pan
Kris Kirkham

Pakistaanse biryani met kikkererwten

Door Dan Toombs

Er zijn ergere jobs te bedenken. Dan Toombs deed twee jaar lang uitgebreide research voor zijn nieuwe boek en trok daarvoor met zijn vrouw door India, Sri Lanka, Zuidoost-Azië, Europa en de Verenigde Staten. Ze reisden met hun oude rugzakken, net als toen ze nog student waren, en zochten overal naar de lekkerste maaltijden. Eerst probeerden ze ter plekke zoveel mogelijk info of recepten te verzamelen, en daarna gingen ze thuis aan de slag met hun aantekeningen. In The Curry Guy één pan verzamelt Toombs allerlei gekruide gerechten van over de hele wereld, die vaak met één pan of op één bakplaat bereid worden. Houd je dus klaar voor een stevige portie garam masala, chilipoeder, fenegriek, tamarinde en andere exotische smaakmakers.

Over dit recept voor Pakistaande biryani met kikkererwten vertelt de auteur: “Als je een heerlijke, verzadigende vegetarische maaltijd wilt maken, zit je met deze Pakistaanse biryani met kikkererwten helemaal goed. Ik ben dol op Pakistaanse gerechten, waar meestal veel vlees in zit dat perfect is gegaard. Dit is echter een populaire vegetarische biryani waar mensen voor in de rij staan. Ik heb dit recept in het afgelopen jaar zeker tien keer gemaakt, en niet omdat ik het voor dit boek aan het testen was. Het is fantastisch! Als vegetariër zul je je in de culinaire hemel wanen. En als je geen vegetariër bent, zul je je alsnog in de culinaire hemel wanen. Voor dit recept bak je de uitjes zelf, maar je kunt ook gebakken uitjes kopen. Deze biryani is lekker met een raita, wat kant-en-klare hete saus naar keuze en/of extra partjes citroen.”

Uit: The Curry Guy één pan, Dan Toombs, uitgegeven bij Good Cook, 272 p., 29,95 euro, november 2023