Ga naar de inhoud

Moelleux

Moelleux
© Heikki Verdurme

Een boek over bakken van Roger van Damme? Geen spek voor mijn bek, zou je denken. De bekende patissier maakt echte juweeltjes, die erg complex zijn voor een hobbybakker. Maar in het nieuwe boek ‘Het Gebak’ heeft Roger de krachten gebundeld met hobbybakker Claudia Allemeersch, waardoor ook thuisbakkers aan de slag kunnen met dit boek. Staan op het menu: allerlei cakes en kleine gebakjes, tot in de puntjes uitgelegd. Zoals dit recept voor moelleux.

Dit is een speciaal recept voor chocoladegebak met meer eieren en minder bloem. De moelleux wordt in individuele aluminium vormpjes afgebakken. De baktijd moet gerespecteerd worden om een gebakje te bekomen dat krokant is aan de buitenkant en een lopende kern heeft.

Moelleux au chocolat staat steevast op de Franse menukaart. Het is een beetje moeilijk om te bakken, maar het lukt zeker als je de tijd en de temperatuur respecteert.

 

Uit: Het Gebak, Claudia Allemeersch & Roger van Damme, uitgegeven bij Lannoo, 224 p., 39,99 euro, januari 2024