Ga naar de inhoud
Napolitaanse pizza met ricotta, courgette, aardappel en basilicumolie
Amber Vanbossel

Napolitaanse pizza met ricotta, courgette, aardappel en basilicumolie

Door Louise De Brabandere

Pizza is de ideale partysnack voor een grote groep. Iedereen lust het, het is makkelijk en nog leuk om te maken ook, waardoor je sowieso helpende handen vindt. Het deeg en de toppings zijn perfect op voorhand te bereiden, zodat je tijdens je tuin- of balkonfeestje niet de hele tijd alleen in de keuken staat.

Deze variant met courgette, aardappel en basilicumolie is gemaakt met mijn meest favoriete deegstijl, de Napolitaanse: licht en luchtig maar met chewy korst vol karakter. Het is een nat en plakkerig deeg met een hoge vochtigheidsgraad. Toegegeven, niet de meest evidente variant om mee te werken (gebruik voldoende bloem wanneer je de pizza vormt), wel het lekkerste. Geef het een kans en onthoud: oefening baart kunst. Maar uiteraard is deze pizza ook lekker met kant-en-klaar pizzadeeg.