Ga naar de inhoud
Snelle sobasalade
India Hobson

Snelle sobasalade

Door Pippa Middlehurst

De Londense Pippa Middlehurst begrijpt dat je op een doordeweekse avond vooral snel een lekkere maaltijd op tafel wil krijgen. Ze heeft twee kinderen en lijdt aan een chronische ziekte, en daarom draait koken voor haar om efficiëntie, voedingswaarde, gemak en snelheid.

Met haar voorliefde voor de smaken van Oost- en Zuidoost-Azië betekent dat: ingrediënten uit de vriezer halen, bakken met de airfryer, en zoveel mogelijk eenpansmaaltijden maken. Niks mis met wat instantnoedels of dumplings uit de vriezer, vindt Pippa. Haar nieuwste boek ‘Makkelijke noedels’ deelde ze op volgens de tijd die je nodig hebt voor een gerecht: 10, 20 of 30 minuten. Deze sobasalade staat in 20 minuten op tafel.

Pippa vertelt in de inleiding bij het recept: “Ik neem deze salade altijd mee naar mijn halfjaarlijkse familiefeesten, waar 50 van mijn Ierse en Schotse familieleden zich erop storten. Hij gaat altijd helemaal op.

“Houd de geraspte rode kool apart van de rest, omdat alles anders rood wordt. En als je dit niet meteen opdient: maak laagjes van de ingrediënten. dit kan op een grote platte schaal zijn, zoals voor een feestje, of in een lunchtrommel. begin met de dressing, gevolgd door de noedels en groenten, dan de avocado, kruiden en bovenop de noten. Schep voor je gaat eten alles door elkaar – als dat in een lunchtrommel is, schud die dan gewoon stevig, met het deksel erop. door alles pas op het laatste moment te vermengen, blijft de boel fris en fruitig.”

 

Makkelijke noedels, Pippa Middlehurst, uitgegeven bij uitgeverij Good Cook, 176 p. , 22,50 euro, februari 2024