Ga naar de inhoud
Scones van gerookt ontbijtspek, Stiltonkaas en bieslook credits Lizzie Munro
Lizzie Munro

Scones met bacon, stilton en bieslook met sjalot-witteportjam

Door Emily Timberlake & Susan Vu

Fans van de Netflix-reeks Bridgerton weten dat er bij elk feest veel op het spel staat. Wie tot de Engelse aristocratie behoort, moet hard werken tijdens het Londense uitgaansseizoen. En als jouw gasten kunnen kiezen tussen twee uitnodigingen, weet dan dat de gastvrouw met de beste koks voorsprong heeft op de concurrentie.

Dankzij het Bridgerton-kookboek maakt u zelf nu ook die kruimelige scones met bacon. Deze kleine scones zijn een perfecte traktatie voor elke liefhebber van goede Engelse kaas. De etiquette schrijft voor dat een scone altijd in tweeën moet worden gescheurd in plaats van in plakjes gesneden. Het snijden van een scone met een mes is schadelijk voor de textuur, die dan klef en compact kan worden.

 

Mijnheer Finch: “O, wat een prachtige jurk! Bijna precies de tint van de dubbele gloucester die uw moeder vanmiddag bij de thee serveerde. Ik ben zo dol op kaas.”

Philippa Featherington: “Ik ook, mijnheer Finch! Hoewel ik liever een stilton dan een cheddar heb.”

 

Uit: De officiële Bridgerton Bijbel voor feesten en partijen. Koken, hosten & toasten als een ware Bridgerton, Emily Timberlake & Susan Vu, verschenen bij Kosmos Uitgevers, 19,99 euro, april 2024