Ga naar de inhoud
Snelle huisgemaakte hummus
Linda Xiao/The New York Times; Food Stylist: Monica Pierini

Supersnelle hummus

Door Michael Solomonov en Steven Cook (bewerkt door Krysten Chambrot) - The New York Times

Dit recept is ontzettend handig: geen lang kookproces, maar slechts 5 minuten moeite doen. En dan nog is het je keukenmachine die al het werk verricht. Eet de verse hummus met wat platbrood of gebruik het als basis voor andere hummusrecepten.

Ingrediënten

    Voor 4 potjes hummus:

  • knoflook
    0.25 0,25 teentje(s)
  • citroensap
    60 60 ml
  • tahin
    450 450 g
  • gemalen komijn
    1 1 theelepel(s)
  • ijswater
    250 250 ml
  • kikkererwten
    2 2 blik(ken)
  • zout
    1 1 eetlepel(s)
Voor 4 potjes hummus:
knoflook 0.25 teentje(s)
citroensap 60 ml
tahin 450 g
gemalen komijn 1 theelepel(s)
ijswater 250 ml
kikkererwten 2 blik(ken)
zout 1 eetlepel(s)
Ingrediënten kopiëren

Bereiding

Stap 1

Doe de knoflook en het citroensap in de keukenmachine. Giet de tahin erover en voeg het zout en de komijn toe. Mix het mengsel tot het op pindakaas lijkt. Giet er beetje bij beetje het ijswater bij terwijl de motor draait. Meng het mengsel totdat het glad en romig is.

Stap 2

Voeg de kikkererwten toe en mix ze ongeveer 3 minuten. Zet de keukenmachine uit als de hummus glad en egaal van kleur is.

© 2023 The New York Times Company

Recept door Michael Solomonov en Steven Cook (bewerkt door Krysten Chambrot)