Spiegelei en toast met mosterd, krokante ham en red-eye gravy
Chef Kobe Desramaults ontwikkelde dit gerecht op een festivalweide, dus gaat het er ook in het recept nogal losjes aan toe. Voeg meer van je favoriete ingrediënten toe, pas het aan aan je honger en je publiek.
Dit is het culinaire magnum opus voor een driedaagse vol zwijnerij: spiegeleieren met toast, mosterd, krokante ham en red-eye gravey. Dat laatste, een saus gemaakt van koffie en pikante pepers, moet de ultieme schop onder de kont geven om je op de laatste festivaldag nog tot het ochtendgloren te doen dansen. “Volgens de legende zou een Amerikaanse president over deze saus gezegd hebben dat hij ze zo rood wou als de ogen van zijn koks. Ha ja, die mannen zaten allemaal aan de drank! “Dit gerecht is ideaal voor wanneer je geen tijd én geen zin meer hebt om te koken, maar wel nood hebt aan een serieuze opkikker. Voor wanneer je geen volk meer wilt zien en je handen enkel nog je hoofd kunnen dragen”, brengt Desramaults het grijnzend onder woorden terwijl hij nog vier eieren in de pan gooit. Hij voorziet de met mosterd besmeerde toasts van een royale laag in rode saus gedrenkte ham. “Dit is eten voor hooligans”, lacht hij, “om ’s ochtends te eten alvorens je gaat vechten.” Maar omdat we hier niet op een EK zijn, en we allemaal nette mensen zijn, zal dit gerecht in de moshpit vast en zeker ook zijn nut kunnen bewijzen.