Thaise pompoencurry met noedels en gerookte tofu
-
50
minuten
Deze Thaise rode pompoencurry is het bewijs dat je met een minimum aan vuile potten en pannen iets overheerlijks op tafel zet. Alle ingrediënten, inclusief de noedels, verdwijnen onder een pittige kokossaus, waardoor de slierten de lekkere aroma’s opnemen en de saus heerlijk indikt. Noedels in water koken lijkt plots een heel saaie optie.
Ik brokkel graag wat tofu, een goede bron van proteïne, over de pot en deze keer gebruik ik eens een gerookte variant. Dat tofu niet echt bekendstaat om zijn explosie aan smaak is een understatement, maar de eerder neutrale, sponsachtige kameleon neemt elke smaak op die je hem voedt. Door hem te roken krijgt hij toch iets meer body en voegt zo aan deze curry wat hartigheid toe. Schep alles in gezellige kommen en slurp bij wat kaarslicht, en met het zalige gevoel dat er geen reuzenafwas op je wacht, naar binnen.