Ga naar de inhoud
Zomerse noedelsalade met gembervinaigrette
Amber Vanbossel

Zomerse noedelsalade met gembervinaigrette

Door Louise De Brabandere

Ik hou ervan als recepten een saus of vinaigrette bevatten die je ook voor een miljoen andere bereidingen kunt gebruiken. En deze vinaigrette met gember en sojasaus is er zo eentje waarmee je veel richtingen op kunt.

Ik maak graag een grote voorraad die ik tijdens de week veelvuldig uit de koelkast haal. Grote salade die een lekkere dressing nodig heeft? Geroosterde groenten die wat punch kunnen gebruiken? Restje rijst dat je opnieuw interessant wil maken? Deze vinaigrette is je vriend! Hier maakt hij een noedelsalade met een handvol ingrediënten tot het perfecte al fresco picknickgerecht. Maar uiteraard ook lekker om binnenshuis te verorberen, wanneer het (weer eens) regent.

Deze salade is een licht en gemakkelijk noedelgerecht dat je op kamertemperatuur kunt serveren, als een vegetarisch bijgerecht van een grotere maaltijd. Maar ook lekker gewoon op zichzelf, als vullende lunch of licht avondmaal. Kies een dikke, chewy noedel, of sobanoedels gemaakt van boekweit, om het geheel wat body te geven. Verse koriander, lente-ui, limoen en komkommer voorzien de salade van frisheid en de knapperige, geroosterde cashewnoten geven bite.