Ga naar de inhoud
Gast
rv

Gast

Gent

Tapasbar. Foodbar. Pitazaak. Cateringbedrijf. Deli. Restaurant. Van Jelle Hulstaert kun je moeilijk beweren dat hij aan zijn proefstuk toe is. Zijn nieuwe project Gast is een sharingconcept.

Mijn vriendin is al van een gele maar droge cava uit Penedès (7 euro) aan het nippen wanneer ik langs het brasseriegordijn binnenglip. Van de 16 gerechten op de kaart kost het duurste 14 euro. Vlees is met twee gerechten in de minderheid, rauwe bereidingen (met salade, carpaccio, crudo) in de meerderheid. Bij het lezen van kleurrijke ingrediënten als labneh, dukkah, chili, kappers, olijf en feta raak ik alvast opgewarmd. Zeker wanneer ik te horen krijg dat chef Jelle ze wil combineren met lokale ingrediënten.

Tegen een van de muren leunt een bloemzak van Artemeersmolen. Hoewel het zelfgebakken desembrood (5) geserveerd wordt met zwarte lookboter valt het resultaat taai uit. De originele makdous (7) – gepekelde aubergines gevuld met kruiden, knoflook en noten – zijn écht lekker maar door hun vettigheid een aanslag op het palet.

Naar de gebrande schorseneren (12) kijken we alvast reikhalzend uit. Op het bord zijn ze haast rauw, ook aan andere tafels is het vechten om ze te versnijden. De kebab (14) die hierna verschijnt lijkt wel gemaakt om ons te sarren – één koud (!) platbroodje met één lamsspies – en het proces om het gekruide vlees, de gepekelde uien, groene peper en look-harissasaus te verdelen – loopt uit op een kliederboel. Nog los van de intrinsieke productkwaliteit is dit niet de ervaring waarop je hoopt. Of het moet zoals steeds aan mij liggen.

Terwijl ik mijn kopje versgemalen espresso over mijn vanille-ijs (6,5) kieper kijkt mijn vriendin getroebleerd naar haar wijnglas dat amper halfvol wordt ingeschonken. Gast mag dan wel een hippe aanwinst voor Gent zijn, het concept is voorlopig mager uitgewerkt.

 

 

Info

Open op woensdag- donderdagmiddag, vrijdag en soms op zaterdag.

 

De rekening

We betaalden 74,5 euro voor vier gerechten, een dessert, een koffie, twee glazen wijn, een na-bier en water.

 

Onze score

Prijs-kwaliteit **

Eten **

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Femke Vandevelde