Ga naar de inhoud
Anju
CSD

Anju

Sint-Gillis

Informatie

Bronstraat 73,
Sint-Gillis
Routebeschrijving Bezoek website

Foodies in Brussel keken uit naar de opening van Anju. Een topchef die twee sterren kreeg voor zijn vernieuwende gastronomie in L’Air du Temps, en die zijn passie en talent nu richt op de keuken van zijn geboorteland, dat moet vuurwerk geven zou je denken. Sang-Hoon Degeimbre ontwikkelde het menu, zijn vriend Victor des Roseaux staat in de keuken.

Nog niet zo lang geleden was hier restaurant Toshiro. Chef Toshiro Fujii was acht jaar lang de souschef van Degeimbre. Hij opende ondertussen Enishi en Degeimbre nam zijn ‘oude’ ruimte over. Het mooie plafond met de vele lampenkappen bleef, de rest werd karig maar gezellig ingericht met veel hout en bruine tinten. Warm en uitnodigend, met grote ramen, lijkt Anju een baken in een donkere straat. Je bent al goed gezind nog voor je binnenstapt.

Het is wel wat, zo’n Koreaans menu. Ondanks het vriendelijke personeel dat met alle plezier uitleg geeft, zit ik de hele tijd te googelen. Wat was een banchan ook alweer? Een serie bijgerechtjes waaronder rijst, kimchi, shisobladeren en gepekelde groentes. En doenjang? Sojaboonpasta. Ik bestel een Koreaanse margarita (12 euro). Hij had met een woord van verwittiging moeten geserveerd worden want hij is erg pikant en zuur tegelijkertijd. Een mix die gekke bekken doet trekken.

Toegegeven, bij de gewokte octopus (16 euro) wordt vermeld dat hij spicy is, maar onze mond staat echt wel in brand. Een contrast met de rijst en ansjovis (16 euro), die op het eerste zicht flauw lijkt maar waar we uiteindelijk niet van kunnen afblijven. De ansjovis is piepklein en krokant gebakken zodat je ze helemaal kunt opeten – een haast verslavende bezigheid. Ook de gemarineerde eend met Koreaanse sake en sesam (26 euro) en de gegrilde makreel met tomatensaus (23 euro) gaan wat smaak betreft weer een heel andere richting uit. Het een zacht, het ander crispy, maar een deel van onze papillen zijn dan al afgestorven. De Koreaanse keuken is een deelkeuken, wat ik normaal gezien heel aangenaam vind, maar nu komt de verscheidenheid rommelig en onevenwichtig over. We gaan met een licht gevoel van teleurstelling naar huis. Alleen de octopus zorgde voor vuurwerk, en niet op de juiste manier.

 

Info

Gesloten op zondag en maandag

 

De rekening

Wij betaalden 117 euro voor water, een cocktail, drie glazen witte wijn en vier schotels.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ***

 

Door Lene Kemps