Ga naar de inhoud
Vertommen
Vertommen

Baracca

Leuven
Chef’s tip

Als chef Peppe Giacomazza zelf niet achter het fornuis staat, schuift Peppe Giacomazza ook al eens aan bij een van de collega’s. Baracca is een van de favorieten.

“Dit is een fijn concept: foodsharing in een tof interieur met een plezante mengeling van verschillende keukens. Italiaans geïnspireerd, maar ook net iets inventiever. En pizza, recht uit de houtoven. Ik ken de eigenaars goed, Pasquale – Kiko – en Anastassia – Ana. Kiko’s familie heeft Pepe Nero in Leuven, hij is opgegroeid in de horeca. Ik spreek wel eens af in Baracca, soms met Dries Mertens als hij in het land is. De naam van het restaurant verwijst naar een traditie van de vorige generatie, naar de mijnwerkers die ’s avonds samenkwamen in een houten barak en daar eten, drinken en verhalen deelden. Dat is nog steeds wat iedereen in Baracca doet.”