Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Osteria Moretti
Osteria Moretti

Osteria Moretti

Hasselt
Chef’s tip

Als chef Peppe Giacomazza zelf niet achter het fornuis staat, schuift Peppe Giacomazza ook al eens aan bij een van de collega’s. Osteria Moretti is een van de favorieten.

“Een heel toffe plaats, erg toegankelijk, open van ontbijt tot diner. Alexander is een uitstekende chef. Hij heeft vroeger bij het Hof Van Cleve en bij Michael Vrijmoed gewerkt en die achtergrond en expertise proef je. Het draait hier om verse producten en een zuivere techniek. Ook zijn vrouw heeft een indrukwekkend cv. Tiana was chef-patissier in De Slagmolen en Hertog Jan. Ze maakt zeer lekkere tiramisu en draait zelf haar ijs. Ze verkoopt haar patisserie in de delicatessenzaak aan de overkant. Alleen al daarom zou ik door de stad wandelen. Ja, na al die jaren kan ik nog altijd genieten van een lekker en goed gemaakt dessert.”