Rijstroerbak met rode curry en omelet
Door Louise De Brabandere
Hier komt haast dagelijks een ander gerecht op tafel, niet verwonderlijk voor een receptontwikkelaar, maar soms is er geen tijd of goesting om nieuwe creaties te maken, en val ik terug op een handvol maaltijden die altijd smaken.
Iedereen heeft zo zijn favorieten om naar te grijpen wanneer er weinig inspiratie, tijd of ingrediënten zijn. Vertrouwde smaken die alle gezinsleden lusten en snel op tafel staan. Bij ons is dat orecchiette met broccoli, ansjovis en kappertjes, het lievelingsgerecht van mijn zoon, of een Thaise roerbak met rijst, sojasaus, groenten die dringend op moeten of erwtjes uit de diepvries en een gebakken ei. Gerechten met grote, uitgesproken smaken, en een hoog comfortfood-gehalte. Geef je gebakken rijst eens een andere draai door een lepel rode currypasta toe te voegen, lekker pittig. En kluts de eieren los voor een smeuïge omelet, in plaats van een spiegelei. Afwerken en gelaagdheid creëren in smaak en textuur doe ik met knapperige uitjes, of een handvol gehakte pindanoten, een fris limoenpartje en verse koriander. Kleine tweaks die een eenvoudige roerbak lekker maken en interessant houden voor de wekelijkse rotatie.