Pizza bianco met groene asperge en burrata
Door Louise De Brabandere
Sinds vorig jaar heb ik een kleine, maar zeer functionele pizzaoven, die al heel wat overuren heeft gedraaid. Ik laad hem dit weekend zelfs in de koffer voor een weekendje Ardennen met twaalf vrienden. Want wie houdt nu niet van pizza?
Pizza party’s zijn de beste party’s. Iedereen lust pizza, toppings zijn gemakkelijk te personaliseren, ingrediënten hoeven niet duur te zijn, én het is een leuke activiteit om gezellig als groep te doen. Maar pizzadeeg maken is een dingetje. Ik ken whatsappgroepjes die gewijd zijn aan hét perfecte deeg. Rijstijden, hydratatie en types bloem worden er uitvoerig besproken. Pizzadeeg maken is heel leuk, maar er moet tijd en aandacht zijn. Heb je een instant pizza-craving of geen tijd of goesting om 24 uur op voorhand deeg te staan kneden? Dan is er Pizzabol, een Belgische start-up die diepgevroren Napolitaans pizzadeeg tot aan je voordeur levert. Zo heb je te allen tijde pizzadeeg van de beste kwaliteit in huis.
Een traditionele margherita smaakt altijd, maar deze frisse pizza bianco met groene asperges, gekaramelliseerde rode ui, Parmezaanse kaas, citroenzeste en smeuïge burrata vormt een welgekomen originele afwisseling met de klassieker.