Masterclass Trésor Vets: wintery espresso martini
Het verhaal van de espresso martini gaat terug naar de jaren ’80, toen een jong model in Fred’s Club in Londen aan de legendarische bartender Dick Bradsell vroeg om een cocktail die haar – in haar eigen woorden – “wakker zou maken én zou raken.” In het Engels klonk dat zo: “something to wake me up and fuck me up”.
Dick bedacht toen een mix van wodka, koffielikeur, suikersiroop en verse espresso.
Fast forward 40 jaar, en je hebt een van de populairste cocktails ter wereld. Ooit bekend als de vodka espresso, noemen we het drankje nu overal espresso martini – of simpelweg ‘esma,’ een bijnaam die uit Nederland is komen overwaaien. Of je het nu drinkt als aperitief, afterdinner drink, of zelfs in plaats van een kop koffie, de espresso martini is een echte klassieker geworden. Met dit recept geef je een eigentijdse twist aan het originele recept, perfect afgestemd op de feestdagen. Een gegarandeerde hit om je gasten te verrassen aan de feesttafel!
Vandaag tipt sommelier Trésor Vets zijn espresso martini, perfect voor de feestdagen!