Ga naar de inhoud
Marry me bonen
Amber Vanbossel

Boterbonen met zongedroogde tomaten en zure room

Door Louise De Brabandere

Marry me chicken, marry me lasagna, marry me butterbeans. Het internet is gevallen voor de duizenden ‘marry me’-recepten. Gerechten die zo lekker zijn dat je een aanzoek zou overwegen, dus.

Catchy, maar als je met een ingrediënt zo eenvoudig als boterbonen een snel eenpansgerecht maakt waarbij de volledige tafel op één knie wil vallen, heb je wel mijn aandacht. Ik onderwierp een aantal recepten aan een smaaktest, tweakte hier en daar een kleinigheid, en het moet gezegd: simpel, smeuïg, snel, comforting en heerlijk. Ik zeg ja!

Deze ‘marry me’-boterbonen bevatten een aantal umamirijke ingrediënten die samen een bom aan smaak creëren. Eenvoudige zaken, die samen in één pan het verschil maken. Denk aan gestoofde ui, enkele teentjes knoflook, zongedroogde tomaten, een lepel zure room, een handvol Parmezaanse kaas, kneepje tomatenpasta, snufje chilivlokken, en dan uiteraard de boterzachte bonen die het geheel aan elkaar binden. Dip de lekkere saus met bonen op met een stuk krokant gebakken zuurdesembrood. Maar uiteraard even lekker met pasta erdoorheen gemengd. Laat die aanzoeken maar komen!