Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Salade met geroosterde pompoen en groene dressing
David Malosh/The New York Times

Salade met geroosterde pompoen en groene dressing

Door Melissa Clark - The New York Times

Deze kleurrijke salade van zoete, geroosterde pompoen en knapperige, bittere groenten is een elegante mix van contrasterende smaken en texturen. Hij wordt afgewerkt met een romige groene dressing.

Salade met geroosterde pompoen en groene dressing
David Malosh/The New York Times

De pompoen is zowel warm als op kamertemperatuur lekker, dus u kunt hem gerust van tevoren roosteren. Een beetje bitterheid is lekker bij de zoete pompoen, maar als u de smaak van de roodlof toch wat wilt verzachten, kunt u de stukken 10 tot 30 minuten in ijswater laten weken en daarna afdrogen voordat u ze aan de salade toevoegt.

De dressing is minstens drie dagen houdbaar in de koelkast. U kan hem serveren over andere salades, of als dip bij gesneden groenten en chips.