Ga naar de inhoud
Kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels
India Hobson

Kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels

Door Pippa Middlehurst

De Londense Pippa Middlehurst begrijpt dat je op een doordeweekse avond vooral snel een lekkere maaltijd op tafel wil krijgen. Ze heeft twee kinderen en lijdt aan een chronische ziekte, en daarom draait koken voor haar om efficiëntie, voedingswaarde, gemak en snelheid.

Met haar voorliefde voor de smaken van Oost- en Zuidoost-Azië betekent dat: ingrediënten uit de vriezer halen, bakken met de airfryer, en zoveel mogelijk eenpansmaaltijden maken. Niks mis met wat instantnoedels of dumplings uit de vriezer, vindt Pippa. Haar nieuwste boek ‘Makkelijke noedels’ deelde ze op volgens de tijd die je nodig hebt voor een gerecht: 10, 20 of 30 minuten. Deze kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels staat in 30 minuten op tafel.

Pippa vertelt in de inleiding bij het recept: “Het woord saté verwijst naar spiesjes gegrild vlees, maar de naam wordt vaak verward met de saus die er dikwijls bij wordt geserveerd. Satésaus is meestal romig, glad en nootachtig en wordt gemaakt met pinda’s en lichte sojasaus. Het komt uit Indonesië maar komt nu ook in veel andere Zuidoost-Aziatische landen voor. Vroeger at ik kipspiesjes met noedels en satésaus, tot ik een keer de hele kippendijen onder de grill schoof. En omdat dat efficiënter is, is het recept zo gebleven.”

Makkelijke noedels, Pippa Middlehurst, uitgegeven bij uitgeverij Good Cook, 176 p. , 22,50 euro, februari 2024