Ga naar de inhoud
Anna Jones - Anna's perfecte smaken
Matt Russell

Pappardelle met sticky sjalotten

Door Anna Jones

Citroen, olijfolie, azijn, mosterd, bliktomaten, kappertjes, chilipeper en harissa, tahin, knoflook, uien, miso en pinda’s: deze twaalf ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal in huis.

Het zijn ook dingen die meestal superlang houdbaar zijn, vrij betaalbaar en gemakkelijk te krijgen. Die twaalf ingrediënten zijn ideale smaakmakers om je eten in no time lekker te maken.

Anna Jones, bekend om haar vegetarische recepten, bouwde haar nieuwste kookboek ‘Anna’s perfecte smaken’ op rond deze twaalf basisingrediënten. Bij elk ingrediënt schreef ze een heel hoofdstuk, vanzelfsprekend met een resem nieuwe recepten.

Dit recept voor pappardelle met sjalotten komt uit het hoofdstuk over uien. Anna Jones vertelt: “Dit gerecht ontstond uit een diep verlangen naar pappardelle met een rijke ragù, maar die van mij moest natuurlijk met groenten worden gemaakt, en ik wilde het gerecht snel bereiden omdat het een doordeweekse maaltijd was. De sjalotten worden gesmoord tot een superzoete, rijke ragù, die steun krijgt van tomatenpuree, houtige kruiden en knoflook. Hij is geïnspireerd op een recept van Rachel Roddy waar mijn kinderen gek op zijn. De saus smaakt alsof er veel meer werk in zit dan erin zit. Als je voor minder personen kookt, dan kun je de ragù 1 week in de koelkast bewaren.”

 

Uit: Anna’s perfecte smaken, Anna Jones, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers, 352 p., 34,99 euro, maart 2024