Mosseltjes met ‘nduja en kokos

Deze mosseltjes met nduja en kokos zijn altijd een topper als ik vrienden over de vloer heb. Zet ze in het midden van de tafel voor een heerlijke sharing ervaring. Het perfecte gerecht om samen van te genieten – pittig, romig en altijd een winner!
Ingrediënten
-
mosselen (schoongemaakt)500 500 g
-
'nduja50 50 g
-
citroengras, fijngehakt1 1 stengel(s)
-
kokosmelk100 100 ml
-
knoflook, fijngehakt2 2 teentje(s)
-
gember, geschild en fijngehakt1 1 duim
-
sushivinaigrette of sushi-azijn1 1 eetlepel(s)
-
verse koriander, grof gehakt1 1 handvol
-
limoen (sap)1 1
-
zonnebloemolie of olijfolie1 1 eetlepel(s)
-
zout en peper naar smaak
Ingrediënten kopiëren
Bereiding
Stap 1
Verhit olie in een pan en stoom de mosselen 2 tot 3 minuten tot ze beginnen te openen.
Stap 2
Voeg de 'nduja toe en bak 2 à 3 minuten mee tot de 'nduja smelt en zich mengt met de mosselen.
Stap 3
Voeg gember, knoflook en citroengras toe, en bak 2 tot 3 minuten mee.
Stap 4
Blus af met sushivinaigrette en limoensap. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 2 à 3 minuten sudderen.
Stap 5
Voeg de koriander toe en roer door.
Stap 6
Serveer het gerecht direct als sharing voorgerecht.
Tip
‘Nduja is een gedroogde, smeerbare worst die afkomstig is uit Calabrië, in Zuid-Italië. Doordat er veel chilipepers aan toegevoegd worden, zorgt ‘nduja voor een pittige smaak.
Je ziet Timon aan de slag met dit gerecht in deze Instagram-post.